חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
נושאים באתר

ד"ר שרי טנפני על מחלת הדיפתריה, הדבקות, טיפול וחיסון

ד"ר שרי טנפני:

"נתחיל עם דפתריה, כי אף אחד לא יודע כבר מה זה דיפתריה, זו מחלה שכבר לא מסתובבת. היא נגרמת מחיידק ואם חולים במחלה, החיידק יכול להפריש רעלן. הרעלן יכול לגרום לדלקת של הלב ואם זה חמור באמת הוא יכול לגרום לשיתוק
.של החיך הרך, שגורם לקושי בבליעה.

מקרי מוות יכולים להגיע
עד ל-10% ללא טיפול רפואי, וזה המצב האופטימלי, כשאין טיפול רפואי, כי המקומות שנותרו בהם כיסים של דיפתריה בעולם, אלה מקומות כמו… ההתפרצות האחרונה של דיפתריה היתה בכ-900 איש כשברית המועצות התפרקה וזה היה ברוסיה, באוכלוסיית אלכוהוליסטים כרוניים חסרי בית כי הם לא קיבלו טיפול רפואי.

אז זו היתה ההתפרצות האחרונה
.(1996-7) וזה היה אולי לפני 8-7 שנים. יש מספר זנים שונים של החיידק הזה ורוב הזנים לא משחררים את הרעלן זה בעצם מדהים. כשאני חקרתי את
.האתר הזה, זה היה ממש מעניין רק כשהסוג המסוים של חיידק שיש לו היכולת לשחרר את הרעלן, מזוהם עם נגיף אז החיידק הזה יוכל לשחרר את הרעלן.

צריך שחיידק מסויים ידבק בנגיף
שיאפשר לו לשחרר את הרעלן. אי שם, נסו לגרום לחיידק ונגיף להתחבר כדי לגרום לחיידק להפוך לקטלני. אני פשוט מצאתי שזה מדהים כשהתחלתי לקרוא
על זה, כי לא ידעתי הרבה על דיפתריה. .כבר לא רואים מקרים כאלה יותר אז מעולם לא הקדשתי יותר מדי זמן לקרוא על זה עד שהתחלתי לקרוא את הרקע של
המחלה, המשמש בסיס לחיסון.

אז מה השכיחות? ובכן, היא ירדה, כמו שאמרתי, כמעט ולא רואים אותה יותר.

ועד לפני כ-20 שנה (1984), היו שלושה מקרים לשנה, בארה"ב.

ואיך מטפלים בה? – היא מטופלת עם אריתרומיצין ופניצילין שזו עוד סיבה לזה שלא רואים אותה כל כך. כי לו הייתם נחשפים לדיפתריה והיה לכם גרון כואב, מה הדבר הראשון שרופא עושה?  – נותן לכם אנטיביוטיקה.

השימוש הרחב בחיסון התחיל בסביבות 1948 וזה בערך הזמן שהתחלנו להשתמש בנדיבות, באנטיביוטיקה לכל דבר. ומאחר ומרבית הגרונות הכואבים
מטופלים היום באנטיביוטיקה, ומאחר ודיפתריה רגישה למרבית
סוגי האנטיביוטיקה במרשם, האם הסיבה האמיתית להיעלמות
הדיפתריה, היא החיסון?

או שהסיבה האמיתית להיעלמות המחלה היא שאנחנו משתמשים באנטיביוטיקה לכל דבר? אולי אנחנו בכלל לא צריכים את החיסון הזה לילדים ואם כן, האם הם זקוקים לחמש מנות? האם הם זקוקים למנות בגיל חודשיים ארבעה, שישה חודשים, שנה ולפני הגן למשהו שרואים שלושה מקרים בשנה וניתן לטפל בו עם אנטיביוטיקה?

אני לא בטוחה למה עושים את זה באמת, המידע הזה פשוט מדהים בעיניי , כי שיעור התמותה מדיפתריה היה כאן למטה (מפנה לתרשים), כשהתחילו לחסן אז זה פשוט כמו הרבה מהדברים האחרים המספרים האלה… זה אתר מאוד טוב www.healthsentinel.com אם אתם באמת רוצים את הגרף הזה, שם תוכלו להשיג אותו.

והם מלוקטים מסטטיסטיקות הבריאות הממשלתיות. אז אלה לא סתם הערכות וניחושים של מישהו
כל הגרפים האלה מגיעים מ… מהנתונים הסטטיסטיים שהממשל אוסף כל שנה על כל מהחלות הזיהומיות."

תרגום: מיכל סימפלר (תודה רבה!)

קוראים יקרים!

כעת משהגעתם הנה אנו מקווים כי המידע בעמוד זה מלמד ומסייע בידכם. זהו מידע שהושקעו בו שעות ארוכות ואנו גאים בו מאוד. המשימה שלנו היא להמשיך ולהפיץ מידע, לשמור עליו עדכני ורלוונטי כל העת. בענינו זו משימה לא פחותה מהצלת נפשות. כארגון ללא מטרות רווח, אנו מסתמכים באופן מוחלט על תרומות של הקוראים שלנו. זה מאפשר לנו להמשיך להיות עצמאיים ובלתי תלויים.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא מחממת את ליבנו, נותנת לנו מוטיבציה להמשיך ומסייעת מאוד בהוצאות השוטפות.

תודה רבה!

חשוב שעוד אנשים ידעו? - שתפו!
שלום רב!

שמנו לב שאתם מוצאים עניין במידע שבאתר וזה משמח אותנו מאוד. אנו מקווים כי המידע מלמד ומסייע בידכם בקבלת החלטה חשובה. משמח אותנו לדעת שהמידע שעמלנו עליו כה רבות מוצא את דרכו אל ליבם של קוראים.

עמותת חסון – למתן מידע על חיסונים הינה ארגון ללא מטרות רווח המקיימת את כל פעילותה מעבודתם של מתנדבים הפועלים מתוך תחושת שליחות עמוקה ואינה מעניקה שכר.

באמצעות תמיכה ונדיבות ליבם של חברים רבים לאורך השנים הצלחנו להשיג השפעה כה רבה על השיח הציבורי בנושא ולתחזק את ההוצאות השוטפות.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא משמעותית ביותר ומאפשרת לנו להמשיך בפעילותנו ולהרחיב אותה.

תודה רבה!

הסרת אחריות!

המידע המופיע באתר מיועד להרחבת הידע האישי וההבנה הכללית בלבד. כך תוכלו להיות שותפים פעילים בשמירה על בריאותכם ותתאפשר לכם בחירה מדעת. המידע באתר אינו מהווה חוות דעת רפואית ולא מחליף ייעוץ מקצועי רפואי.

על אף שלעיתים הכתוב מציג גישה מסוימת או דעה של מאן דהוא יש להתייחס אליו בזהירות הנדרשת. אין בכתוב על מנת לפסוק לכלל הציבור או לחלקו. כנהוג בתחום הרפואי, בעת הצורך, יש לפנות לגורם רפואי מקצועי על מנת לקבל אבחון וחוות דעת מקצועית התואמת לנסיבות המקרה ולגופו של עניין.

כל החלטה בנוגע לבריאותכם ראוי שתיעשה לאחר בחינת כלל ההמלצות המקצועיות ומכלול השיקולים השייכים למקרה הספציפי. אנו ממליצים תמיד לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי מרופא מתאים למקרה המדובר.

דילוג לתוכן