חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
נושאים באתר

דר' אנדרו וייקפילד – הסיפור המלא

הקשר האפשרי בין החיסונים למגפת האוטיזם שפוקדת את העולם המערבי בשיעורים מפחידים בשנים האחרונות הגיע לדיון הציבורי הנרחב. 

אין עיתון, ערוץ טלוויזיה או תכנית רדיו שמכבדת את עצמה שלא שילבה איזה אייטם הדן בנושא זה. כך הוא המצב גם במדינות אחרות ובמיוחד בארה"ב ובאנגליה, שם שיעורי האוטיזם הגיעו לממדים מפחידים (אחד מכל 36 ילדים בארה"ב ואחד מכל 58 ילדים באנגליה). 

הדיון הציבורי בארה"ב סביב שאלה זו סוער במיוחד. 

לסערה הציבורית הזו, מלבד שיעורי האוטיזם הגואים, אחראי בעיקר אדם אחד: דר' אנדרו וויקפילד. וויקפילד הוביל מחקר בבית החולים בו עבד באנגליה שהצביע על כמה מקרים בהם נגיף חיסון החצבת נמצא במעיים של ילדים אוטיסטים וכי הם סובלים ממחלת מעיים חדשה אותה גילה יחד עם שותפיו למחקר. במסיבת עיתונאים אותה ערך בית החולים, הפנה מנהל בית החולים לוויקפילד שאלה מעיתונאי: האם חיסון ה MMR המכיל את נגיף החצבת קשור לאוטיזם.

מנהל בית החולים ידע מראש מה תהיה תשובתו של וויקפילד, כי הוא אמר לו זאת קודם לכן. באופן ישיר וזהיר ענה וויקפילד שלאור ממצאי המחקר שלו, שפורסם בכתב העת המכובד  The Lancet ,הוא היה ממליץ להפריד את החיסון המשולב לשלושה חיסונים נפרדים עם מרווח זמן ביניהם. תשובה זו דנה את וויקפילד להיות השעיר לעזאזל העולמי אשר הואשם מאז בתקשורת וע"י כל רופא צייתן בהונאה, בעיוות נתונים, בקבלת כסף מהילדים אותם חקר לצורך תביעת דין ועוד. בעקבות כך, וויקפילד נאלץ להעתיק את מקום מגוריו מאנגליה לארה"ב.

כיום, גלולת הפלא אותה מעניק כל רופא או נציג הממסד הרפואי כאשר שאלת הקשר בין החיסונים לאוטיזם עולה, מסתכמת באחת הגרסאות של המשפט הזה: 

הקשר בין חיסון ה MMR לאוטיזם הועלה ע"י וויקפילד, רופא מושחת שמואשם בהונאה בגין המחקר שלו. מאז נערכו מחקרים בעולם ששללו לחלוטין כל קשר בין חיסונים לאוטיזם. סוף פסוק. סימן קריאה. לצערנו, בישראל לא ניתנת הבמה להצגת הצד האחר, אשר יוצג כאן.

בגיליון אוקטובר 2009 של כתב העת Autism File, פרסם וויקפילד לראשונה את גרסתו, אותה אנו מביאים במלואה, מילה במילה, בתרגום חופשי לעברית: המאמר המלא.

ב-28 בינואר 2010, פסקה ועדת השימוע של המועצה הכללית לרפואה באנגליה בעניינים של וייקפילד, מורך וסמית'. פסיקתם מצאה את וייקפילד כמי שנהג בחוסר הגינות ובאופן מטעה במהלך ביצוע המחקר המקורי שלו. פסיקה זו קיבלה תהודה תקשורתית רחבה בכל העולם ובישראל. 

בעקבות פסיקת הוועדה, פרסם דר' וייקפילד את ההודעה הבאה ובשנת 2011 פרסם את ספרו Callous Disregard ובו סקירה מקיפה מלווה בראיות של הפרשה כולה ומי שעומד מאחוריה.

בהרצאה זו מגן וייקפילד על המחקר המקורי שלו. מחקרים אחרים שחזרו את ממצאי מחקר זה, ונוספו להם עשרות רבות של מחקרים מגוונים התומכים גם הם בקשר האפשרי בין חיסונים לאוטיזם, כפי שניתן להתרשם במאמר על העדויות המדעיות התומכות בקשר שכזה.

קוראים יקרים!

כעת משהגעתם הנה אנו מקווים כי המידע בעמוד זה מלמד ומסייע בידכם. זהו מידע שהושקעו בו שעות ארוכות ואנו גאים בו מאוד. המשימה שלנו היא להמשיך ולהפיץ מידע, לשמור עליו עדכני ורלוונטי כל העת. בענינו זו משימה לא פחותה מהצלת נפשות. כארגון ללא מטרות רווח, אנו מסתמכים באופן מוחלט על תרומות של הקוראים שלנו. זה מאפשר לנו להמשיך להיות עצמאיים ובלתי תלויים.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא מחממת את ליבנו, נותנת לנו מוטיבציה להמשיך ומסייעת מאוד בהוצאות השוטפות.

תודה רבה!

חשוב שעוד אנשים ידעו? - שתפו!
שלום רב!

שמנו לב שאתם מוצאים עניין במידע שבאתר וזה משמח אותנו מאוד. אנו מקווים כי המידע מלמד ומסייע בידכם בקבלת החלטה חשובה. משמח אותנו לדעת שהמידע שעמלנו עליו כה רבות מוצא את דרכו אל ליבם של קוראים.

עמותת חסון – למתן מידע על חיסונים הינה ארגון ללא מטרות רווח המקיימת את כל פעילותה מעבודתם של מתנדבים הפועלים מתוך תחושת שליחות עמוקה ואינה מעניקה שכר.

באמצעות תמיכה ונדיבות ליבם של חברים רבים לאורך השנים הצלחנו להשיג השפעה כה רבה על השיח הציבורי בנושא ולתחזק את ההוצאות השוטפות.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא משמעותית ביותר ומאפשרת לנו להמשיך בפעילותנו ולהרחיב אותה.

תודה רבה!

הסרת אחריות!

המידע המופיע באתר מיועד להרחבת הידע האישי וההבנה הכללית בלבד. כך תוכלו להיות שותפים פעילים בשמירה על בריאותכם ותתאפשר לכם בחירה מדעת. המידע באתר אינו מהווה חוות דעת רפואית ולא מחליף ייעוץ מקצועי רפואי.

על אף שלעיתים הכתוב מציג גישה מסוימת או דעה של מאן דהוא יש להתייחס אליו בזהירות הנדרשת. אין בכתוב על מנת לפסוק לכלל הציבור או לחלקו. כנהוג בתחום הרפואי, בעת הצורך, יש לפנות לגורם רפואי מקצועי על מנת לקבל אבחון וחוות דעת מקצועית התואמת לנסיבות המקרה ולגופו של עניין.

כל החלטה בנוגע לבריאותכם ראוי שתיעשה לאחר בחינת כלל ההמלצות המקצועיות ומכלול השיקולים השייכים למקרה הספציפי. אנו ממליצים תמיד לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי מרופא מתאים למקרה המדובר.

דילוג לתוכן