חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
נושאים באתר

פורמאלדהיד (Formaldehyde)

פורמאלדהיד

פורמאלדהיד היא תרכובת אורגנית כאשר עם הוספת מים הופכת לפורמלין. הפורמלין הינו חומר המשמש להשמדת חיידקים ושימור חומר ביולוגי.

ביוני 2011 הוכרז פורמאלדהיד ע"י המרכז הלאומי לטוקסיקולוגיה בארה"ב כחומר קרצינוגני (העלול לגרום לסרטן). [1]Harris, Gardiner (10 June 2011)"Government Says 2 Common Materials Pose Risk of Cancer. New York Times. [2]National Toxicology Program (10 June 2011). "12th Report on Carcinogens". National Toxicology Program [3]National Toxicology Program (10 June 2011). "Report On Carcinogens – Twelfth Edition – 2011". National Toxicology Program. בשל תכונותיו, נקשר הפורמלדהיד לדנ"א התאי.  קישור זה יכול לגרום לכשלים בחלוקת התא ולמוטציות אשר יכולות לגרום לסרטן [4]EPA, Detection of Formaldehyde–DNA Adducts: Development of New Methods, EPA Grant Number: R828112C067.

  • הפורמאלדהיד הנוזלי יעיל ביותר בהשמדה של רוב החיידקים והפטריות כולל הנבגים שלהם ומשמש בחיסונים כחומר אנטי חיידקי. מטרתו למנוע מהחיידק או הנגיף להיות פעיל בתהליך החיסון (ובכך למנוע מחלה כתוצאה מהחיסון), וכמו כן למנוע זיהום של החיסון בהדבקות משניות של נגיפים/חיידקים או פטריות במהלך ייצור החיסון [5]Center for Disease Control: vaccines
  • פורמאלדהיד, למרות היותו חומר אשר מטרתו בחיסונים לגרום לאינאקטיבציה (חוסר פעילות) של הפתוגן בחיסון, נכשל בעבר לגרום לאינאקטיבציה של נגיף ה- SV40, נגיף מסרטן, אשר היה נוכח בחיסון כנגד מחלת הפוליו [[פנימי פוסט:40]]. 
  • פורמאלדהיד הוא חומר רעיל מאד לאדם. בליעה של 30 מ"ל תמיסה המכילה 37% פורמאלדהיד דווחה כקטלנית לאדם בוגר [6]Medical Management Guidelines for Formaldehyde . תמיסה מימית של פורמאלדהיד נמצאה כמאכלת יעילה ביותר ועלולה לגרום לנזקים חמורים במערכת העיכול.
  • פורמאלדהיד ידוע גם כחומר אלרגני, בנוסף על היותו רעיל וקרצינוגני (מסרטן) [7]Medical Management Guidelines for Formaldehyde.

מחקרים רבים נעשו על חשיפה לפורמאלדהייד באופנים שונים הכוללים חשיפה מתמשכת לקצף המכיל פורמאלדהיד בבידוד בבתים אשר גורם לאסתמה בילדים, נזק למערכת הנשימה בחשיפה אפסית בריכוז של 1.9 חלקיקים פר מיליון (ppm) [8]McGwin, G; Lienert, J; Kennedy, JI ."Formaldehyde Exposure and Asthma in Children: A Systematic Review" (2009)Environmental health perspectives118: 313–7 cbux; 

בנוסף נמצא קשר בין חשיפה לפורמאלדהיד וירידה בפיריון אצל נשים [9]Formaldehyde in China: Production, Consumption, Exposure Levels, and Health Effects (2009) 35 (8), Environmental International, pp. 1210–1224. כמו כן, מחקרים מראים קשר הדוק בין חשיפה לפורמאלדהיד והסיכוי לחלות בסרטן מסוג לוקמיה, בעיקר מילואיד-לוקמיה [10]Formaldehyde exposure and Leukemia: A New Meta-Analysis and Potential Mechanisms,(2009) 681 (2-3), Mutation Research/Reviews in Mutation Research, pp. 150–168, [11]Formaldehyde and Leukemia: Epidemiology, Potential Mechanisms, and Implications for Risk Assessment,(2010) 51, Environmental and Molecular Mutagenesis, pp. 181–191

מקורות מידע[+]

קוראים יקרים!

כעת משהגעתם הנה אנו מקווים כי המידע בעמוד זה מלמד ומסייע בידכם. זהו מידע שהושקעו בו שעות ארוכות ואנו גאים בו מאוד. המשימה שלנו היא להמשיך ולהפיץ מידע, לשמור עליו עדכני ורלוונטי כל העת. בענינו זו משימה לא פחותה מהצלת נפשות. כארגון ללא מטרות רווח, אנו מסתמכים באופן מוחלט על תרומות של הקוראים שלנו. זה מאפשר לנו להמשיך להיות עצמאיים ובלתי תלויים.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא מחממת את ליבנו, נותנת לנו מוטיבציה להמשיך ומסייעת מאוד בהוצאות השוטפות.

תודה רבה!

חשוב שעוד אנשים ידעו? - שתפו!
שלום רב!

שמנו לב שאתם מוצאים עניין במידע שבאתר וזה משמח אותנו מאוד. אנו מקווים כי המידע מלמד ומסייע בידכם בקבלת החלטה חשובה. משמח אותנו לדעת שהמידע שעמלנו עליו כה רבות מוצא את דרכו אל ליבם של קוראים.

עמותת חסון – למתן מידע על חיסונים הינה ארגון ללא מטרות רווח המקיימת את כל פעילותה מעבודתם של מתנדבים הפועלים מתוך תחושת שליחות עמוקה ואינה מעניקה שכר.

באמצעות תמיכה ונדיבות ליבם של חברים רבים לאורך השנים הצלחנו להשיג השפעה כה רבה על השיח הציבורי בנושא ולתחזק את ההוצאות השוטפות.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא משמעותית ביותר ומאפשרת לנו להמשיך בפעילותנו ולהרחיב אותה.

תודה רבה!

הסרת אחריות!

המידע המופיע באתר מיועד להרחבת הידע האישי וההבנה הכללית בלבד. כך תוכלו להיות שותפים פעילים בשמירה על בריאותכם ותתאפשר לכם בחירה מדעת. המידע באתר אינו מהווה חוות דעת רפואית ולא מחליף ייעוץ מקצועי רפואי.

על אף שלעיתים הכתוב מציג גישה מסוימת או דעה של מאן דהוא יש להתייחס אליו בזהירות הנדרשת. אין בכתוב על מנת לפסוק לכלל הציבור או לחלקו. כנהוג בתחום הרפואי, בעת הצורך, יש לפנות לגורם רפואי מקצועי על מנת לקבל אבחון וחוות דעת מקצועית התואמת לנסיבות המקרה ולגופו של עניין.

כל החלטה בנוגע לבריאותכם ראוי שתיעשה לאחר בחינת כלל ההמלצות המקצועיות ומכלול השיקולים השייכים למקרה הספציפי. אנו ממליצים תמיד לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי מרופא מתאים למקרה המדובר.

דילוג לתוכן