בטיחות חיסונים

מאחר והחיסונים, כמו כל תרופה אחרת, טומנים אפשרות לפגיעה, בנוסף ליעילות החיסון יש למדוד את רמת בטיחותו, על מנת להעריך באם התועלת הפוטנציאלית שלו במניעת תחלואה עולה על הסיכון הכרוך בהתחסנות. לפיכך, יעילות ובטיחות החיסונים הם שני המדדים אותם בודקים בתחום החיסונים ועל סמך תוצאותיהם (ושיקולים כלכליים ולוגיסטים אחרים) אמורה להיקבע מדיניות החיסונים.

לאחר שנמצא כבעל יעילות מחקרית מספקת, חיסון חדש צריך להוכיח שהוא בטוח לשימוש באוכלוסיית היעד שלו, כלומר, בעל תופעות לוואי מועטות ובלתי חמורות.

תביעה: נכות קשה לאחר חיסון קורונה

“שיחקתי כדורסל מקצועני, הייתי ספורטאי… היום אני לא יכול כמעט לעשות כלום, אפילו לא פעולות בסיסיות כמו לעלות במדרגות או אפילו ללכת יותר מכמה דקות. יש לי בעיות שינה קשות, קושי להיות בחלל סגור כי אני לא מצליח לנשום, שום טיפול או תרופה לא עוזרים לי, אני מרגיש שנהרסו לי החיים”

קרא עוד »

“תודות לחיסונים מצילי האנושות מצבנו הבריאותי מעולם לא היה טוב יותר”! האמנם?

במאמר הקודם ביקשתי להאיר על המחקרים והנתונים המלמדים שלחיסונים היה חלק מוגבל, אם בכלל, בהורדת שיעור התחלואה, ובעיקר התמותה, מהמחלות הזיהומיות במדינות המערב מאז אמצע המאה ה-19, ולהפריך את המיתוס השגור בפי ממסדי הבריאות, לפיו “בזכות החיסונים ניצלנו מהמחלות הנוראיות שקטלו מיליונים לאורך ההיסטוריה!”.
מטרתו של מאמר זה היא לבדוק מיתוס נוסף – המיתוס המבקש להנחיל בציבור את האמונה בתועלתם של החיסונים, ומשמש אמצעי תעמולה רב עוצמה בידי הרשויות, על מנת לשכנע הורים בדבר חשיבותם של החיסונים – התפיסה הנשמעת ללא כל היסוס ש”תודות לחיסונים מצילי האנושות מצבנו הבריאותי מעולם לא היה טוב יותר”.

קרא עוד »

ד”ר מרטין מקארי: המבצע (פשע) הגדול ביותר של מידע מוטעה במהלך המגיפה היה ממשלת ארה”ב.

הפרופסור ד”ר מרטין מקארי, מנתח פעיל וחוקר באוניברסיטת ג’ון הופקינס. בעברו הוביל “תוכנית בטיחות המטופל” בארגון הבריאות העולמי. הוא מנתח פעיל בתחום ההשתלות בבית החולים

קרא עוד »
חיסונים והתפתחות המוח

הסכנה בעודף חיסונים במהלך התפתחות המוח הקשר האפשרי להפרעות הספקטרום האוטיסטי

מאת ד”ר ראסל בליילוק, מנתח מוח, 2008 מקור: https://www.semanticscholar.org/paper/The-danger-of-excessive-vaccination-during-brain-a-Blaylock/76e17c19387edf1d9e9c66604da2d99dbe798ada חיסון תינוקות בשנת 1976, ילדים קיבלו 10 חיסונים לפני גיל בית הספר. כיום הם מקבלים יותר

קרא עוד »
דיכאון וניוון עצבי בגיל מבוגר לאחר חיסונים

חיסונים, דיכאון וניוון עצבי לאחר גיל 50

מאת ד”ר ראסל בליילוק, מנתח מוח, 2008 המקור: https://honeymanonline.wordpress.com/2008/03/01/vaccines-depression-and-neurodegeneration-after-age-50/ הערכה קיימת היא, ש-14.8 מיליון אמריקאים סובלים מהפרעת דיכאון, ומתוכם 6 מיליון הם קשישים. אם אנו

קרא עוד »
סקואלין

סקואלין (squalene)

סקואלין משמש בחיסונים כאדג’ובנט, אם כי למעשה הוא אינו אדג’ובנט קלאסי אלא חיבורו לאדג’ובנט נוסף גורם להגברה של התגובה החיסונית.

קרא עוד »

כיצד נבדק חיסון חדש?

על מנת לקבל את אישורו של מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), על כל חיסון חדש לעבור תהליך מחקרי של יעילות ובטיחות.

קרא עוד »
חשוב שעוד אנשים ידעו? - שתפו!
שלום רב!

שמנו לב שאתם מוצאים עניין במידע שבאתר וזה משמח אותנו מאוד. אנו מקווים כי המידע מלמד ומסייע בידכם בקבלת החלטה חשובה. משמח אותנו לדעת שהמידע שעמלנו עליו כה רבות מוצא את דרכו אל ליבם של קוראים.

עמותת חסון – למתן מידע על חיסונים הינה ארגון ללא מטרות רווח המקיימת את כל פעילותה מעבודתם של מתנדבים הפועלים מתוך תחושת שליחות עמוקה ואינה מעניקה שכר.

באמצעות תמיכה ונדיבות ליבם של חברים רבים לאורך השנים הצלחנו להשיג השפעה כה רבה על השיח הציבורי בנושא ולתחזק את ההוצאות השוטפות.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא משמעותית ביותר ומאפשרת לנו להמשיך בפעילותנו ולהרחיב אותה.

תודה רבה!

הסרת אחריות!

המידע המופיע באתר מיועד להרחבת הידע האישי וההבנה הכללית בלבד. כך תוכלו להיות שותפים פעילים בשמירה על בריאותכם ותתאפשר לכם בחירה מדעת. המידע באתר אינו מהווה חוות דעת רפואית ולא מחליף ייעוץ מקצועי רפואי.

על אף שלעיתים הכתוב מציג גישה מסוימת או דעה של מאן דהוא יש להתייחס אליו בזהירות הנדרשת. אין בכתוב על מנת לפסוק לכלל הציבור או לחלקו. כנהוג בתחום הרפואי, בעת הצורך, יש לפנות לגורם רפואי מקצועי על מנת לקבל אבחון וחוות דעת מקצועית התואמת לנסיבות המקרה ולגופו של עניין.

כל החלטה בנוגע לבריאותכם ראוי שתיעשה לאחר בחינת כלל ההמלצות המקצועיות ומכלול השיקולים השייכים למקרה הספציפי. אנו ממליצים תמיד לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי מרופא מתאים למקרה המדובר.

דילוג לתוכן