נושאים באתר

פסיקת פיצויים: החיסונים גרמו ל- "מוות בעריסה" של התובע

פסיקת פיצויים לנפגע חיסונים

בפסק דין תקדימי והיסטורי, פסק בית המשפט לפיצוי נפגעי חיסונים בארה"ב פיצויים להורי ג'.ב., לאחר שקבע שהחיסונים אותם קיבל, היוו גורם משמעותי בגרימת מותו

לאחר ששקלתי בזהירות את הראיות והעדויות שהובאו בפני במקרה זה, ובהתאם לחוק המקובל, הח"מ מוצא שהתובעים עמדו בנטל ההוכחה. התובעים הציגו עדויות בעלות משקל מכריע לפיהן החיסונים אותם קיבל ג'.ב. ביום 2 בספטמבר, 2011, גרמו למעשה, או תרמו באופן משמעותי למותו מ "תסמונת המוות בעריסה". זאת ועוד, המשיבה [המדינה] נכשלה בהצגת ראיות בעלות משקל התומכות בגורם אחר, שאינו החיסונים, האחראי למותו. בהתאם לכך, התובעים זכאים לפיצויים

מתוך פסק הדין

פסק דין: החיסונים גרמו למותו של ג'.ב.

ג'.ב. קיבל את החיסונים הבאים בשני לספטמבר, 2011: דיפתריה-טטנוס-שעלת (DTaP), פוליו מומת (IPV), דלקת קרום המוח (HiB), זיהומים פנוימוקוקים (PCV) והחיסון נגד נגיף הרוטה. למחרת, ב- 3 בספטמבר, 2011, נקבע מותו. פסק הדין ניתן ביום 10 ביולי, 2017.

פסק הדין המפורט מתאר את השתלשלות האירועים שהביאו למותו של ג'.ב., את עדויות המומחים ואת הראיות המדעיות והרפואיות שהוצגו בפני בית המשפט. בפסק הדין, מרחיב השופט, תומס גוואן, על אחת הטענות המרכזיות מצדם של התובעים, לפיה תגובה של דלקת "רגילה" וייצור ציטוקנים, כתגובה לחיסונים אותם קיבל, הביאה לתופעה מתועדת ומוכרת של דיכוי מערכות בגוף עד כדי חוסר יכולת לעבד פחמן דו-חמצני, מה שהביא לבסוף למותו של ג'.ב. 

תופעה זו מתועדת בספרות הרפואית ונמצאת בכ- 50% ממקרי המוות בעריסה. במילים אחרות, עולה מפסק הדין שהספרות הרפואית מכירה בתהליך לפיו תגובה דלקתית מתונה האופיינית לחיסונים, עלולה, במקרים נדירים, לגרור תגובת שרשרת המסתיימת במוות, מה שמוגדר היום כ- "מוות בעריסה".

SIDS_Boatmon_Causal_Death

קוראים יקרים!

כעת משהגעתם הנה אנו מקווים כי המידע בעמוד זה מלמד ומסייע בידכם. זהו מידע שהושקעו בו שעות ארוכות ואנו גאים בו מאוד. המשימה שלנו היא להמשיך ולהפיץ מידע, לשמור עליו עדכני ורלוונטי כל העת. בענינו זו משימה לא פחותה מהצלת נפשות. כארגון ללא מטרות רווח, אנו מסתמכים באופן מוחלט על תרומות של הקוראים שלנו. זה מאפשר לנו להמשיך להיות עצמאיים ובלתי תלויים.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא מחממת את ליבנו, נותנת לנו מוטיבציה להמשיך ומסייעת מאוד בהוצאות השוטפות.

תודה רבה!

חשוב שעוד אנשים ידעו? - שתפו!
חסון - עמותה למתן מידע על חיסונים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


הסרת אחריות

ה‫אתר‬ ‫מספק‬ ‫מידע‬ ‫כללי‬ ‫לציבור‬ ‫ואינו‬ ‫מהווה‬ ‫ייעוץ‬ ‫רפואי‪,‬‬ ‫חוות‬ ‫דעת‬ ‫מקצועית‬ ‫או‬ ‫תחליף‬ ‫לפנייה ‬‫לרופא‬ ‫מוסמך.

‬ ‫המשך‬ ‫השימוש‬ ‫באתר‬ ‫מהווה‬ ‫אישור‬ ‫כי‬ ‫קראת‬ ‫והסכמת‬ ‫לתנאי‬ ‫השימוש‬ ‫באתר‬ ‫ולמדיניות ‬‫הפרטיות.

‬‬‫במידה‬ ‫ובמהלך‬ ‫השימוש‬ ‫באתר‬ ‫תמסור‬ ‫מידע‬ ‫אישי‬ ‫או‬ ‫רפואי‪,‬‬ ‫המידע‬ ‫יטופל‬ ‫בהתאם‬ ‫להוראות ‬‫הדין‬ ‫ובהסכמה‬ ‫מדע‬ת‪.‬‬

תנאי השימוש באתר

מדיניות הפרטיות

דילוג לתוכן