חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
נושאים באתר

מסמך רשמי של ארגון הבריאות העולמי: חיסוני טטנוס שימשו לעיקור נשים בלא ידיעתן

את המסמך הבא איתרנו בעקבות התייחסות של ד"ר קארי מודי בנוגע לעיקור נשים באמצעות חיסון טטנוס.

במסמך רשמי של ארגון הבריאות העולמי משנת 1992   תחת השם "דיווח פגישה בין תומכי בריאות האישה למדענים בכדי לסקור את המצב הנוכחי של התפתחות חיסונים לויסות פוריות" נחשף כי: 

  1. נשים בעבר עברו עיקור ללא ידיעתן וגויסו להשתתף בניסויים קליניים מבלי שנתנו לכך הסכמה מדעת.(עמוד 13)
  2. חיסונים למניעת פוריות ממוקדים ביצירת נוגדנים כנגד הורמון HCG המופרש על ידי הביצית המופרית ,ובכך מונעים מההיריון להתפתח. כדי לעורר את המערכת החיסונית לייצר את הנוגדנים – החיסון מכיל חלקים מהורמון HCG שמורכבים על גבי רעלן הטטנוס או רעלן הדיפתריה. (עמוד 17).
    הרעלן גורם למערכת החיסון להתייחס בעוינות גם כלפי הורמון ה-HCG (שבאופן טבעי אינו מעורר תגובה חיסונית) היות והוא משולב יחד עם הרעלן.
  3. הייתה הסכמה על כך שלקיחות חוזרות ונשנות של מנות חיסון למניעת הריון יכולה לגרום להתפתחות תגובה אלרגית לרעלנים אלה.
    בנוסף קיימת סכנה של החלפה מכוונת או החלפה בשוגג בין חיסוני הטטנוס/דיפתריה הרגילים בין החיסונים למניעת הריון שגם הם מתבססים על רעלנים אלה (עמוד 18)
  4. סכנות נוספות בשימוש בחיסונים כאמצעי למניעת הריון, כפי שעלו מן הדו"ח:
    1. לא ניתן לדעת מהי רמת הנוגדנים הנדרשת בכדי למנוע הריון.
    2. לכל אישה תיתכן תגובה שונה לאותו גירוי חיסוני ולכן בהכרח יהיו נשים שהחיסון שיקבלו יכיל כמות מעבר לנדרש עבורן בכדי להשיג תגובה חיסונית נאותה.
    3. ייתכן כשל חיסוני שבו רמות הנוגדנים לא יהיו גבוהות מספיק בכדי למנוע הריון ואין מסקנות חד משמעיות לגבי המצב הבריאותי של תינוקות שייוולדו מהריונות כאלה.
    4. במחקרי שלב 2 שבוצעו היו נשים בהן החיסון מנע הריון במשך 6-11 מחזורי וסת, ונשים אחרות שעבורן החיסון מנע הריון במשך 18-27 מחזורי וסת
    5. עקרות בלתי הפיכה – נשים עלולות להתחרט על בחירתן להתחסן אך לא יוכלו להרות עד שלא תעבור תקופת החיסוניות (שמשכה אינו מוגדר היטב כאמור).

המסמך הזה הינו מסמך חשוב במיוחד לאור העובדה שהוא מאשר באופן רשמי טענות שעולות פעמים רבות מן הצד הביקורתי לחיסונים והם:

  • שימוש בזריקות חיסון על מנת לפגוע בילודה באופן מכוון. שימוש בכלי רפואי שמטרתו, לפחות כפי שנתפסת בתודעה הציבורית, היא לסייע לגוף בריפוי ולקדם בריאות. משמש כעת למטרות הפוכות לחלוטין.
  • ביצוע מחקרים על בני אדם ללא קבלת הסכמה מדעת גם כאשר לא מדובר בפרוצדורה שיש בה להציל או לרפא מחלה, אלא מטרה הפוכה של פגיעה מכוונת בפריון.

האם מקרה זה היה חד פעמי או שמא מנהג זה נמשך עד היום? האם ניתן לסמוך על כך שבזריקות חיסון טטנוס ודיפתריה אין מרכיבים העלולים לעקר את בנותינו?

קוראים יקרים!

כעת משהגעתם הנה אנו מקווים כי המידע בעמוד זה מלמד ומסייע בידכם. זהו מידע שהושקעו בו שעות ארוכות ואנו גאים בו מאוד. המשימה שלנו היא להמשיך ולהפיץ מידע, לשמור עליו עדכני ורלוונטי כל העת. בענינו זו משימה לא פחותה מהצלת נפשות. כארגון ללא מטרות רווח, אנו מסתמכים באופן מוחלט על תרומות של הקוראים שלנו. זה מאפשר לנו להמשיך להיות עצמאיים ובלתי תלויים.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא מחממת את ליבנו, נותנת לנו מוטיבציה להמשיך ומסייעת מאוד בהוצאות השוטפות.

תודה רבה!

חשוב שעוד אנשים ידעו? - שתפו!
שלום רב!

שמנו לב שאתם מוצאים עניין במידע שבאתר וזה משמח אותנו מאוד. אנו מקווים כי המידע מלמד ומסייע בידכם בקבלת החלטה חשובה. משמח אותנו לדעת שהמידע שעמלנו עליו כה רבות מוצא את דרכו אל ליבם של קוראים.

עמותת חסון – למתן מידע על חיסונים הינה ארגון ללא מטרות רווח המקיימת את כל פעילותה מעבודתם של מתנדבים הפועלים מתוך תחושת שליחות עמוקה ואינה מעניקה שכר.

באמצעות תמיכה ונדיבות ליבם של חברים רבים לאורך השנים הצלחנו להשיג השפעה כה רבה על השיח הציבורי בנושא ולתחזק את ההוצאות השוטפות.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא משמעותית ביותר ומאפשרת לנו להמשיך בפעילותנו ולהרחיב אותה.

תודה רבה!

הסרת אחריות!

המידע המופיע באתר מיועד להרחבת הידע האישי וההבנה הכללית בלבד. כך תוכלו להיות שותפים פעילים בשמירה על בריאותכם ותתאפשר לכם בחירה מדעת. המידע באתר אינו מהווה חוות דעת רפואית ולא מחליף ייעוץ מקצועי רפואי.

על אף שלעיתים הכתוב מציג גישה מסוימת או דעה של מאן דהוא יש להתייחס אליו בזהירות הנדרשת. אין בכתוב על מנת לפסוק לכלל הציבור או לחלקו. כנהוג בתחום הרפואי, בעת הצורך, יש לפנות לגורם רפואי מקצועי על מנת לקבל אבחון וחוות דעת מקצועית התואמת לנסיבות המקרה ולגופו של עניין.

כל החלטה בנוגע לבריאותכם ראוי שתיעשה לאחר בחינת כלל ההמלצות המקצועיות ומכלול השיקולים השייכים למקרה הספציפי. אנו ממליצים תמיד לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי מרופא מתאים למקרה המדובר.

דילוג לתוכן