חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
נושאים באתר

ההיסטוריה של מחלות זיהומיות ושינוי חברתי

היסטוריה חצבת

ההיסטוריה של מחלות זיהומיות ושינוי חברתי

התקשורת מתעלמת!

בוודאי כבר הבנתם, מהמאמר הקודם שלי, שהחלטתי לחקור את נושא החיסונים. והיום אני רוצה להאיר את הזרקור על המידע שהתקשורת בוחרת להתעלם ממנו.

אנחנו כאינדיבידואלים, מחפשים תשובות כמעט לכל דבר בחיפוש פשוט ברשת האינטרנט, אך האם זהו המקרה גם בנושא החיסונים? נראה שאצל מרבית הציבור התשובה היא לא, ואני תוהה למה. אצל חלק מדובר בפרה קדושה שאין לגעת בה, לאחרים אמונה עיוורת, אבל בראייתי אין דבר שאינו פתוח לדיון, במיוחד כאשר מדובר בבריאותנו ובבריאות ילדינו.

העובדה היא כי בטיחות החיסונים מעולם לא נבדקה ולא בוצע אף ניסוי קליני בחיסונים המשווה את החיסון אל מול פלסבו (אינבו) אמתי, צריכה להיאמר בראש חוצות לכלל הציבור.

אבל לפני שנדון על ענייני בטיחות החיסונים, אבקש לגעת בקונספציה השגורה בפי כל, האם אכן חיסונים היוו את אחד הנדבכים החשובים ביותר בבריאות הציבור?

ד"ר אדוארד קאס, בזמן כהונתו כראש הארגון למחלות מדבקות, וכמומחה מאד מוערך בתחום, נתן הרצאה בכנס השנתי שבארה"ב בשנת 1970 בנושא מחלות זיהומיות.

בכנס הוא הציג תרשים אשר מראה את הירידה העצומה בתמותה ממחלות זיהומיות מדבקות כמו חצבת, שעלת, שנית (סקרלטינה) וזאת לפני כניסת החיסונים לשימוש!

חצבת ילדים מתחת לגיל15

תרשים המראה את הירידה בתמותה מחצבת לפני כניסת החיסונים (במאמר המלא ניתן למצוא את כל התרשימים אשר הוצגו על ידיו בכנס ואת הרצאתו המלאה).

לדברי ד"ר קאס,  הירידה בתמותה ממחלות אלו עולה בקנה אחד עם העליה בגורמים סוציואקונומים המתבטאים בעליה בתברואה, עליה באיכות המים והמזון וכיו"ב.

ד"ר קאס מסכם לעמיתיו ואומר: "זה הדבר הכי חשוב שקרה בהיסטורית הבריאות של האנושות". 

הציטוט מתוך הרצאתו של ד"ר קאס מובא להלן:

"הירידה בסדרי גודל אלו הנם במתאם ישיר למצב התברואתי, ומהווה את הדבר החשוב ביותר בהיסטורית הבריאות של האנושות, ועם זאת יש לנו רק רעיון מעורפל ובסיסי ביותר של כיצד קרה הדבר ובאיזה מנגנון משפיע השיפור בתברואה על הירידה בתחלואה ממחלות זיהומיות".

הוא מציע בסוף הרצאתו לקיים מחקרים נוספים בתחום לבחון סוגיה זו.

בהמשך למאמר המובא לעיל, ב-1977 מק'קינלאי ומק'קינלאי, במחקרם "שאלת תרומתם של מדדים רפואיים על הירידה בתמותה בארה"ב במאה העשרים" טוענים כי "תרומתם של חיסונים ומדדים רפואיים התערבותיים, דוגמת אנטיביוטיקה, היו אחראים על בין 1% ועד 3.5% בירידה בתמותה מאז 1900". במילים אחרות, 96.5% מהירידה בתמותה לא היתה קשורה כלל וכלל לכניסת החיסונים! אלא לשיפור בתנאי התברואה.

האם הוליכו אותנו שולל? נראה שהתשובה היא כן. עינינו כוסו ומסתבר שכך גם עיניו של העולם הרפואי, פרט לאלו אשר חקרו ולמדו את הנושא בעצמם, ואשר משמיעים את קולם ברבים, אם יורשה לי לומר, תוך סיכון גדול.

העולם הרפואי מפיץ היסטריה ופחד ואנו שבויים בכוחן של חברות התרופות הגדולות, אשר משקיעות מיליארדים על מנת למחוץ כל מחקר אשר מצביע על ערעור בטיחות החיסונים. שאלו את עצמכם, מדוע?

בואו נחשוב על זה רגע, אם העולם הרפואי היה מקשיב לחוקרים אלו ואחרים ומשקיע מאמץ גדול יותר בשיפור איכות המזון והמים, הפחתת זיהום האוויר וכדומה, ומן הצד השני לא היה מחדיר לילדינו חומרים המזיקים לבריאותם, ייתכן ובריאות אוכלוסיית העולם היתה משתפרת לאין שיעור.

אם כן, אנו יודעים כי חיסונים תרמו רק במעט לירידה בתמותה ממחלות זיהומיות בעולם, אבל הבה נשאל את השאלה המתבקשת: האם בעקבות החיסונים ילדים בריאים יותר? כלומר האם ילדים מחוסנים בריאים יותר מילדים שאינם מחוסנים?

תרצו להאמין כי התשובה לשאלה זו נחקרה בעשרות מחקרים, אך תופתעו לדעת כי רק מחקר חלוצי אחד בדק את השאלה – מי בריא יותר?

המחקר בדק ילדים בגילאי 6-12, מחוסנים ובלתי מחוסנים, והסתכל על בריאותם הכללית. ממצאי המחקר הראו כי ילדים בלתי מחוסנים חלו בסבירות גבוהה יותר בשעלת ובאבעבועות רוח מילדים מחוסנים, אך חלו בסבירות נמוכה בהרבה בדלקות ריאות, אוזניים, אלרגיות ומחלות נוירולוגיות.

אז מי לדעתכם הקבוצה הבריאה יותר?

שוב אבקש כי לא תיקחו את מילותי כמילים חקוקות בסלע, תעשו את המחקר שלכם!

מידע ניתן למצוא בעמותה למתן מידע על חיסונים www.hisunim.org.il

בסופו של דבר, מדובר בבריאות ילדינו בעתיד הדורות הבאים.

קוראים יקרים!

כעת משהגעתם הנה אנו מקווים כי המידע בעמוד זה מלמד ומסייע בידכם. זהו מידע שהושקעו בו שעות ארוכות ואנו גאים בו מאוד. המשימה שלנו היא להמשיך ולהפיץ מידע, לשמור עליו עדכני ורלוונטי כל העת. בענינו זו משימה לא פחותה מהצלת נפשות. כארגון ללא מטרות רווח, אנו מסתמכים באופן מוחלט על תרומות של הקוראים שלנו. זה מאפשר לנו להמשיך להיות עצמאיים ובלתי תלויים.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא מחממת את ליבנו, נותנת לנו מוטיבציה להמשיך ומסייעת מאוד בהוצאות השוטפות.

תודה רבה!

חשוב שעוד אנשים ידעו? - שתפו!
שלום רב!

שמנו לב שאתם מוצאים עניין במידע שבאתר וזה משמח אותנו מאוד. אנו מקווים כי המידע מלמד ומסייע בידכם בקבלת החלטה חשובה. משמח אותנו לדעת שהמידע שעמלנו עליו כה רבות מוצא את דרכו אל ליבם של קוראים.

עמותת חסון – למתן מידע על חיסונים הינה ארגון ללא מטרות רווח המקיימת את כל פעילותה מעבודתם של מתנדבים הפועלים מתוך תחושת שליחות עמוקה ואינה מעניקה שכר.

באמצעות תמיכה ונדיבות ליבם של חברים רבים לאורך השנים הצלחנו להשיג השפעה כה רבה על השיח הציבורי בנושא ולתחזק את ההוצאות השוטפות.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא משמעותית ביותר ומאפשרת לנו להמשיך בפעילותנו ולהרחיב אותה.

תודה רבה!

הסרת אחריות!

המידע המופיע באתר מיועד להרחבת הידע האישי וההבנה הכללית בלבד. כך תוכלו להיות שותפים פעילים בשמירה על בריאותכם ותתאפשר לכם בחירה מדעת. המידע באתר אינו מהווה חוות דעת רפואית ולא מחליף ייעוץ מקצועי רפואי.

על אף שלעיתים הכתוב מציג גישה מסוימת או דעה של מאן דהוא יש להתייחס אליו בזהירות הנדרשת. אין בכתוב על מנת לפסוק לכלל הציבור או לחלקו. כנהוג בתחום הרפואי, בעת הצורך, יש לפנות לגורם רפואי מקצועי על מנת לקבל אבחון וחוות דעת מקצועית התואמת לנסיבות המקרה ולגופו של עניין.

כל החלטה בנוגע לבריאותכם ראוי שתיעשה לאחר בחינת כלל ההמלצות המקצועיות ומכלול השיקולים השייכים למקרה הספציפי. אנו ממליצים תמיד לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי מרופא מתאים למקרה המדובר.

דילוג לתוכן