חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
נושאים באתר

קוביד-19 – מה ידוע על דרכי הטיפול במחלה

טיפול בקורונה

עם התפרצות המגיפה והזיהוי כי מדובר בנגיף קורונה, החלו מדענים מכל העולם לבדוק תרופות קיימות שנבדקו בתנאי מעבדה כאשר התפרצו נגיפי קורונה אחרים כמו ה SARS וה- MERS. היות והידע היה קיים, למדענים היה בסיס להתחיל ממנו. כבר באפריל 2020 יצאו בהצהרה מספר רופאים בעולם כי מדובר בנגיף אשר יש נגדו תרופות אשר יכולות להיות מאד יעילות כנגדו והחלו להשתמש בתרופות אלו בחולי קוביד-19.

רמדסביר

התרופה אושרה ע"י מנהל המזון והתרופות בארה"ב (FDA) כתרופה כנגד קורונה. התרופה פותחה לטיפול באבולה ונמצאה כמעכבת את התרבות נגיף הקורונה [1]heahan TP, Sims AC, Graham RL, Menachery VD, Gralinski LE, Case JB, Leist SR, Pyrc K, Feng JY, Trantcheva I, Bannister R, Park Y, Babusis D, Clarke MO, Mackman RL, Spahn JE, Palmiotti CA, Siegel D, Ray AS, Cihlar T, Jordan R, Denison MR, Baric RS. 2017. Broad-spectrum antiviral GS-5734 inhibits both epidemic and zoonotic coronaviruses. Sci Transl Med 9:eaal3653. הניסויים הקליניים אשר נעשו בתרופה זו הראו חוסר יעילות במניעת תמותה מן המחלה אך בחולים אשר השתפרו, משך המחלה קוצר בממוצע של 4 ימים מהקבוצה אשר קיבלה פלסבו [2]McCreary E , Angus D. Efficacy of Remdesivir in COVID-19. JAMA September 15, 2020 Volume 324, Number 11, pp.1041-1042. עלות הטיפול של תרופה זו למטופל בארה"ב עומדת על 3,120 דולר.

מלבד רמדסביר אשר אושרה לטיפול בקוביד-19 למרות היעילות הנמוכה שלה, התרופות המובאות מטה אינן הובאו לאישור ה- FDA אך נמצאות בשימוש נרחב בעולם בטיפול בחולי קוביד-19, הן בקהילה והן בבתי החולים.

כלורוקווין/הידרוקסיכלוורקווין

תרופה מאד ותיקה כנגד מלריה אשר מונעת את החדירה של הנגיף לתוך התא ובכך מונעת את התרבות הנגיף. התרופה ניתנת במדינות רבות בעולם ללא מרשם רופא וזאת בשל פרופיל הבטיחות הגבוה שלה. במחקרים אשר נתנו את התרופה במינונים מאד גבוהים, מצאו שהתרופה אינה יעילה ואף מעמידה בסכנה את המטופל. התרופה נמצאת בשימוש קבוע בסין לאחר שבניסויים מקדימים היא נמצאה יעילה ובטוחה לשימוש בחולי קורונה [3]Gao J, Tian Z, Yang X. 2020. Breakthrough: chloroquine phosphate has shown apparent efficacy in treatment of COVID-19 associated pneumonia in clinical studies. Biosci Trends 14:72–73. doi:10.5582/bst.2020.01047. חולים קיבלו 600 מ"ג יחד עם אזיטרומייצין, שילוב אשר נמצא יעיל בירידה בכמות הנגיף ועד להחלמה מלאה [4]Gautret P, Lagier J-C, Parola P, Hoang VT, Meddeb L, Mailhe M, Doudier B, Courjon J, Giordanengo V, Vieira VE, Dupont HT, Honoré S, Colson P, Chabrière E, La Scola B, Rolain JM, Brouqui P, Raoult D. 20 March 2020. Hydroxychloroquine and azithromycin as a treatment of COVID-19: results of an open-label non-randomized clinical trial. Int J Antimicrob Agents doi:10.1016/j.ijantimicag.2020.105949. החוקרים מציינים כי יש צורך בניסויים נרחבים על מנת לאשש תוצאות אלו.  עלות תרופה זו למטופל בארה"ב עומדת על 20 דולר.

איברמקטין (Ivermectin)

תרופה אשר במקור מיועדת לטיפול בטפילים אשר נמצאה כמעכבת את התרבות נגיף הקוביד 19. מחקרים קליניים עם תרופה זו מצאו בחלקם שאינה יעילה, אבל גם אינה מרעה את מצב החולים, בעוד שמחקרים אחרים הראו ייתרון גדול לתרופה על פני פלסבו בהפחתת מדדי הדלקת בחולים, קיצור משך הזמן עד לסילוק הנגיף מהגוף וירידה בתמותה. בשל נתונים אלו ובעקבות עדות של מספר רופאים, ביניהם ד"ר פייר קורי, אשר מתארים את התרופה הזו כיעילה באחוזים המתקרבים ל 100%, המוסד הלאומי לבריאות בארה"ב, ה- NIH, עדכן את המלצותיו לטיפול בחולי קוביד 19, אשר כוללות כיום גם טיפול באיברמקטין[5]https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/statement-on-ivermectin/.

ד"ר קורי, ביחד עם ד"ר פול מאריק, הם חלק מקבוצת רופאים למען המאבק בקוביד 19. ד"ר קורי הוא רופא טיפול נמרץ  ומומחה ברפואת ריאות אשר נמצא בחזית הטיפול בקוביד 19. ד"ר קורי ציין בעדותו בסנאט כי ה- NIH, ה- FDA ו- WHO לא מינו צוות מיוחד לבחון את התרופות הקיימות בשוק למציאת פתרון מהיר ויעיל כנגד קוביד 19, והשקיעו אך ורק בתרופות יקרות וחדשות, בפיתוח חיסונים והשקעות בחברות הפארמה.

בודסונייד

משאף (budesonide) – מדובר בתרופה מסוג גלוקוקורטיקואיד אשר משתמשים בה לחולי אסתמה ולחולי COPD. התרופה נמצאה כמפחיתה את כמות הנגיף בתרבית וכיעילה במניעת סיבוכים בחולי קוביד-19 [6]https://www.thelancet.com/article/S2213-2600(21)00160-0/fulltext#seccestitle70.  

תרופות אחרות

תרופות אנטי ויראליות אחרות (oseltamivir, acyclovir, ganciclovir ו- ribavirin) – לא נמצאו יעילות בחולי קורונה וטיפולים אלו אינם מומלצים [7]Li H, Wang YM, Xu JY, Cao B. 2020. Potential antiviral therapeutics for 2019 novel coronavirus. Zhonghua Jie He He Hu Xi Za Zhi 43:E002. doi:10.3760/cma.j.issn.1001-0939.2020.0002.

הפרוטוקול של ד"ר ולדימיר זלנקו

ד"ר ולדימיר זלנקו, רופא משפחה ותיק בניו יורק, פיתח פרוטוקול טיפול אשר עד היום טופלו בו מיליוני אנשים בהצלחה רבה. הפרוטוקול מדבר על טיפול משולב של אבץ, הידרוקסיכלורוקווין ואזיטרומיצין [8]https://www.preprints.org/manuscript/202007.0025/v1.

הפרוטוקול של ד"ר זלנקו לקוביד

לדבריו של ד"ר זלנקו, שועי עולם טופלו אצלו בפרוטוקול זה בהצלחה, בהם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, רודי ג'וליאני, נשיא ברזיל בולסונארו, שר הבריאות הישראלי ליצמן, רה"מ נתניהו והרב חיים קניינבסקי. ד"ר זלנקו ייעץ לממשלות רבות בעולם.

מקורות מידע[+]

קוראים יקרים!

כעת משהגעתם הנה אנו מקווים כי המידע בעמוד זה מלמד ומסייע בידכם. זהו מידע שהושקעו בו שעות ארוכות ואנו גאים בו מאוד. המשימה שלנו היא להמשיך ולהפיץ מידע, לשמור עליו עדכני ורלוונטי כל העת. בענינו זו משימה לא פחותה מהצלת נפשות. כארגון ללא מטרות רווח, אנו מסתמכים באופן מוחלט על תרומות של הקוראים שלנו. זה מאפשר לנו להמשיך להיות עצמאיים ובלתי תלויים.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא מחממת את ליבנו, נותנת לנו מוטיבציה להמשיך ומסייעת מאוד בהוצאות השוטפות.

תודה רבה!

חשוב שעוד אנשים ידעו? - שתפו!
שלום רב!

שמנו לב שאתם מוצאים עניין במידע שבאתר וזה משמח אותנו מאוד. אנו מקווים כי המידע מלמד ומסייע בידכם בקבלת החלטה חשובה. משמח אותנו לדעת שהמידע שעמלנו עליו כה רבות מוצא את דרכו אל ליבם של קוראים.

עמותת חסון – למתן מידע על חיסונים הינה ארגון ללא מטרות רווח המקיימת את כל פעילותה מעבודתם של מתנדבים הפועלים מתוך תחושת שליחות עמוקה ואינה מעניקה שכר.

באמצעות תמיכה ונדיבות ליבם של חברים רבים לאורך השנים הצלחנו להשיג השפעה כה רבה על השיח הציבורי בנושא ולתחזק את ההוצאות השוטפות.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא משמעותית ביותר ומאפשרת לנו להמשיך בפעילותנו ולהרחיב אותה.

תודה רבה!

הסרת אחריות!

המידע המופיע באתר מיועד להרחבת הידע האישי וההבנה הכללית בלבד. כך תוכלו להיות שותפים פעילים בשמירה על בריאותכם ותתאפשר לכם בחירה מדעת. המידע באתר אינו מהווה חוות דעת רפואית ולא מחליף ייעוץ מקצועי רפואי.

על אף שלעיתים הכתוב מציג גישה מסוימת או דעה של מאן דהוא יש להתייחס אליו בזהירות הנדרשת. אין בכתוב על מנת לפסוק לכלל הציבור או לחלקו. כנהוג בתחום הרפואי, בעת הצורך, יש לפנות לגורם רפואי מקצועי על מנת לקבל אבחון וחוות דעת מקצועית התואמת לנסיבות המקרה ולגופו של עניין.

כל החלטה בנוגע לבריאותכם ראוי שתיעשה לאחר בחינת כלל ההמלצות המקצועיות ומכלול השיקולים השייכים למקרה הספציפי. אנו ממליצים תמיד לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי מרופא מתאים למקרה המדובר.

דילוג לתוכן