ה- FDA באמירה תקדימית, בנוגע לחיסונים, שיש בה לשנות את התפיסה הכללית וטוען: חיסונים אינם חייבים למנוע הדבקה או העברה של פתוגן.
בעקבות עתירה אזרחית למנהלת המזון והתרופות (FDA) בארה"ב, התבקשו יצרני החיסונים קוביד-19 להציג נתונים וראיות אודות יעילות החיסונים במניעת העברה של הנגיף והדבקה שלו. במכתב תשובה של ה- FDA לעתירה זו נאמר: "חשוב לציין שתקני ההרשאה והרישיון של ה- FDA עבור חיסונים, לא דורשים הדגמה של מניעת זיהום או העברה. חיסון יכול לעמוד בתקן הרישוי אם יתרונותיו בהגנה מפני מחלות עולים על הסיכונים בשימוש בו. אין דרישה שהחיסון גם ימנע הדבקה בפתוגן שעלול לגרום למחלה או העברת הפתוגן הזה לאחרים. בנוסף, אין דרישה שהניסויים הקליניים התומכים בתהליך רישיון או הרשאה של חיסון יקבעו אם החיסון מונע הידבקות בפתוגן או העברה של פתוגן זה לאחרים."
למעשה ה- FDA כותב בבירור כי תכשירים המוגדרים "חיסונים" אינם אמורים להדגים יכולת למנוע הדבקה וגם לא למנוע העברה לאחר. עוד מצוין כי המחקרים הנדרשים לאישור אינם כוללים בחינה של אפשרויות אלו כלל. ה- FDA מסתפק באמירה כי חיסון מאושר כאשר הוא יכול להציג תועלות בהגנה מפני המחלה העולה על הסיכון בשימוש בתכשיר. – כבר אין מדובר בבחינה של היבטי בריאות אלא היבטים סטטיסטיים וסובייקטיבים בלבד.
משמעות אמירה שכזו היא לא פחות ממהפיכה בתפיסת עולם החיסונים. מזה שנים רבות הטענות המרכזיות בשימוש בזריקות חיסון היו "חסינות עדר", "להגן על סבא וסבתא", "להגן על מוחלשי מערכת חיסון" ועוד. כל התפיסה הזו מעולם לא עמדה במבחן המציאות וטענות רבות עלו כנגדה. כעת טענות ה- FDA, שהוא הגוף המוביל בעולם האמון על אישור החיסונים, מבהירות באופן שלא משתמע לשני פנים כי טענות אלו היו נכונות כל העת. – שאלות מהותיות עולות כעת על הפרק: מה חשיבות חיסון הפפילומה בקרב גברים? – האם יש צידוק להמשיך ולחסן תינוקות וילדים מפני מחלות אשר אינן מסכנות אותם? – מה התכלית של פרויקט "מחוסגן" כעת? – תחת טענות הגנה על אחרים.
במהלך "מגפת הקורונה" משך שנתיים הוגדרה מדיניות והוטלו הגבלות חמורות באשר למפגשים משפחתיים, התייחדות עם חולים בערוב ימיהם, הגעה לעבודה ועוד, אשר פגעו באופן אנוש בזכויות הפרט ואף פגעו בבריאותם ופרנסתם של רבים בישראל ובעולם. נזקים שישארו איתנו משך שנים רבות הלאה וחלקם אף בלתי הפיכים. על פי דברי ה- FDA, כל אלו נעשו ללא בסיס מדעי כלל!
חיסון – בעברית משמעותו התגוננות מקדימה. גם בשפות אחרות משמעות השימוש בתכשיר היא התגוננות מקדימה מפני תחלואה קשה מפני פתוגן באמצעות הכרתו למערכת החיסון באופן יזום ומבוקר. גם את תפיסה זו דברי ה-FDA למעשה, מעקרת לחלוטין. כל מה שנותר מ"מעמד החיסונים" הוא "מעין תרופה" מפחיתה תסמינים, שיעילה יותר משהיא מזיקה מבחינה סטטיסטית.
בעת שטענות רבות עולות מן הצד הביקורתי כנגד חיסונים, ארגון ה- FDA המוביל בעולם, חותם באופן כל כך ברור ונותן מענה לפחות לשאלה מהותית אחת: האם החיסונים באמת בטוחים ויעילים במניעת הדבקה והדבקות כפי שמשווקים אותם? – על פי הדברים של הגוף המפקח FDA, אין בכך כל צורך.
מתוך המסמך עמוד 11: