נושאים באתר

תימרוסל (Thimerosal) ​

תימרוסל

תימרוסל (Thimerosal) 

תימרוסל ידוע כתרכובת אנטיספטית (מחטאת) ואנטי פטרייתית. מצוי כחומר משמר בחיסונים, חיסוני אימונוגלובולינים, במוצרים אופטלמולוגים (לטיפול בבעיות עיניים) ובדיו לכתובות קעקע.

החומר תימרוסל הוא תרכובת המכילה נגזרת של כספית אשר מתפרקת בגוף למתיל-כספית. תימרוסל נמצא בעבר ובחלק קטן גם היום, בשורה של חיסונים הניתנים הן לנשים בהריון (בחיסון ה (RH- לתינוקות, פעוטות וילדים, ומהווה פוטנציאל לפגיעה נוירולוגית בהתפתחותם של ילדים [1]Dorea JG.(2010)Making sense of epidemiological studies of young children exposed to thimerosal in vaccines. Clin Chim Acta. 411:1580-6. רוב תופעות הלוואי הקשורות לתימרוסל הן נוירולוגיות  [2]Trasande L, Landrigan PJ, Schechter C. (2005) Public health and economic consequences of methyl mercury toxicity to the developing brain.Environ Health Perspect. 113:590-6. [3]Cohen JT, Bellinger DC, Shaywitz BA.(2005)A quantitative analysis of prenatal methyl mercury exposure and cognitive development.Am J Prev Med.29:353-65 [4]Palmer RF, Blanchard S, Stein Z, Mandell D, Miller C. (2006) Environmental mercury release, special education rates, and autism disorder: an ecological study of Texas.Health Place.12:203-9 [5]Palmer RF, Blanchard S, Wood R.(2009)Proximity to point sources of environmental mercury release as a predictor of autism prevalence.Health Place.15:18-24.

בשל היותו שנוי במחלוקת, החלו להוציא אותו מחיסוני ילדות במדינות רבות בעולם [6]Bigham M, Copes R. (2005)Thiomersal in vaccines: balancing the risk of adverse effects with the risk of vaccine-preventable disease.Drug Saf.28:89-101.

מינון של 0.01% תימרוסל, עלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העצבים המרכזית, גם שנים אחרי החיסון. בוויכוח הוותיק לגבי הקשר בין חיסון ה MMR והתדרדרות לאוטיזם, נקשר שמו של החומר בקשר הדוק לתופעות הנוירולוגיות מנזקי חיסונים [7]Geier DA, Geier MR. (2005) A two-phased population epidemiological study of the safety of thimerosal-containing vaccines: a follow-up analysis.Med Sci Monit. 11:CR160-70 [8]Aschner M, Ceccatelli S. (2010) Are neuropathological conditions relevant to ethylmercury exposure?.Neurotox Res.18:59-68 [9]Landrigan PJ. (2010) What causes autism? Exploring the environmental contribution.Curr Opin Pediatr.22:219-25. מחקרים נוספים הראו קשר בין העלייה בהפרעות נוירולוגיות לבין תימרוסל, הפרעות הכוללות אוטיזם, הפרעות בספקטרום האוטיסטי, טיקים, הפרעות קשב וריכוז והפרעות רגשיות [10]Young HA, Geier DA, Geier MR. (2008).Thimerosal exposure in infants and neurodevelopmental disorders: an assessment of computerized medical records in the Vaccine Safety Datalink.Journal of the Neurological Sciences271:110–118.

נושא בטיחות התימרוסל בחיסונים לא עלה לדיון עד לסוף שנות ה- 90, כאשר עלו החששות לגבי מתן מינון גבוה של תימרוסל בשיעור של 0.1 מיקרוגרם לכל קילוגרם משקל לתינוקות ופעוטות [11]Counter SA, Buchanan LH. (2004)Mercury exposure in children: a review.Toxicol Appl Pharmacol. 198:209-30.

תימרוסל הינו חומר רעיל מאד בשאיפה, בליעה ומגע עם העור ומהווה סיכון עם הצטברותו בגוף [12]Safety data sheet Thimerosal, Merck 2005-06-12. תימרוסל, המתפרק בגוף למתיל-כספית, הינו בעל יכולת חדירה הן למוח (דרך ה- blood brain barrier  ודרך השלייה). מסיבה זו הוציאו את התימרוסל מכל החיסונים הניתנים לילדים החל משנת 1999 וכיום הוא נמצא רק בחלק מחיסוני השפעת השונים וחיסון הדיפתריה-טטנוס (הניתן במקרים מסוימים, לא כחלק מתכנית החיסונים השגרתית.

מקורות מידע[+]

קוראים יקרים!

כעת משהגעתם הנה אנו מקווים כי המידע בעמוד זה מלמד ומסייע בידכם. זהו מידע שהושקעו בו שעות ארוכות ואנו גאים בו מאוד. המשימה שלנו היא להמשיך ולהפיץ מידע, לשמור עליו עדכני ורלוונטי כל העת. בענינו זו משימה לא פחותה מהצלת נפשות. כארגון ללא מטרות רווח, אנו מסתמכים באופן מוחלט על תרומות של הקוראים שלנו. זה מאפשר לנו להמשיך להיות עצמאיים ובלתי תלויים.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא מחממת את ליבנו, נותנת לנו מוטיבציה להמשיך ומסייעת מאוד בהוצאות השוטפות.

תודה רבה!

חשוב שעוד אנשים ידעו? - שתפו!
שלום רב!

שמנו לב שאתם מוצאים עניין במידע שבאתר וזה משמח אותנו מאוד. אנו מקווים כי המידע מלמד ומסייע בידכם בקבלת החלטה חשובה. משמח אותנו לדעת שהמידע שעמלנו עליו כה רבות מוצא את דרכו אל ליבם של קוראים.

עמותת חסון – למתן מידע על חיסונים הינה ארגון ללא מטרות רווח המקיימת את כל פעילותה מעבודתם של מתנדבים הפועלים מתוך תחושת שליחות עמוקה ואינה מעניקה שכר.

באמצעות תמיכה ונדיבות ליבם של חברים רבים לאורך השנים הצלחנו להשיג השפעה כה רבה על השיח הציבורי בנושא ולתחזק את ההוצאות השוטפות.
האם תוכלו לשקול תרומה כל שהיא, כאשר ינדב לבכם, על מנת לסייע לנו להמשיך במלאכה? – תרומה בכל סכום שהוא משמעותית ביותר ומאפשרת לנו להמשיך בפעילותנו ולהרחיב אותה.

תודה רבה!

הסרת אחריות!

המידע המופיע באתר מיועד להרחבת הידע האישי וההבנה הכללית בלבד. כך תוכלו להיות שותפים פעילים בשמירה על בריאותכם ותתאפשר לכם בחירה מדעת. המידע באתר אינו מהווה חוות דעת רפואית ולא מחליף ייעוץ מקצועי רפואי.

על אף שלעיתים הכתוב מציג גישה מסוימת או דעה של מאן דהוא יש להתייחס אליו בזהירות הנדרשת. אין בכתוב על מנת לפסוק לכלל הציבור או לחלקו. כנהוג בתחום הרפואי, בעת הצורך, יש לפנות לגורם רפואי מקצועי על מנת לקבל אבחון וחוות דעת מקצועית התואמת לנסיבות המקרה ולגופו של עניין.

כל החלטה בנוגע לבריאותכם ראוי שתיעשה לאחר בחינת כלל ההמלצות המקצועיות ומכלול השיקולים השייכים למקרה הספציפי. אנו ממליצים תמיד לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי מרופא מתאים למקרה המדובר.

דילוג לתוכן