ד"ר שרי טנפני:
אם אתה חדש למחלוקת סביב נושא החיסונים, אני מבקשת לתאר לך איך האדם הממוצע מתבונן בדיון הזה.
הוא רואה שתי קבוצות מרכזיות: רופאים הממליצים באדיקות על חיסונים, ורופאים כמוני, הממליצים על זהירות. לשתי הקבוצות דעות מוצקות, המנוגדות לחלוטין זו לזו. שתיהן טוענות לאמת. שתיהן טוענות להיותן בלתי משוחדות. שתיהן מבססות את עמדתן הבלתי מתפשרת על עדויות מדעיות. ושתי הקבוצות, אמינות.
בתווך, הרוב הגדול של ההורים, המבקשים לברר למי להאמין, למה להאמין, ומנסים להחליט מהי טובת בריאותם שלהם ובריאות ילדיהם. הורים רבים, בוודאי רוב ההורים בארה"ב, נתונים ללחץ על ידי הרופא שלהם לחסן את ילדיהם. יחד עם זאת, ישנה קבוצה הולכת וגדלה המתנגדת ללחצים, לגערות ולהערות המזלזלות מהרופאים שלהם, בוחרים להמתין ולהתקדם עם המחקר שלהם עצמם, בטרם יחליטו באם לחסן, או אם לא לחסן.
זה קשה לכולם, לרופאים ולמטופלים כאחד, לוותר על אמונותיהם המושרשות שחיסונים הם בטוחים ויעילים לחלוטין, ושחיסונים הם טובים עבורנו. קבוצות גדולות בעלות סמכות, כמו המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) והאקדמיה של רופאי הילדים האמריקאית, שיבחו באופן חוזר את סגולות החיסונים במשך שנים, מכנים אותם "הפלא שמיגר מחלות זיהומיות מסוכנות ברחבי העולם". וכן, בהחלט, במקרים מסוימים, חיסונים הובילו למיגור התפרצויות של מחלות זיהומיות. אבל מה המחיר של זה בתמורה, במונחים של בריאות החברה שלנו בטווח הארוך? אנו חווים מגיפות של מחלות בקרב ילדינו: סוכרת, אסתמה, אלרגיות, אקזמה, הפרעות התנהגות קשב וריכוז, עיכוב בהתפתחות ואוטיזם.
מה קרה בתוך דור אחד בלבד, שתרם למספר העצום של ילדים חולים בחברה שלנו? רוב הרופאים מסרבים אפילו לשקול את האפשרות שישנו קשר אפשרי בין המספר העצום של ילדים חולים לבין מספר החיסונים הגדול שהם מקבלים. זו דעתי האישית שאנו צריכים לבחון זאת יותר מקרוב. אנו חייבים להתייחס לנושא בריאות הציבור באופן מקיף יותר מאשר שיעור כיסוי חיסוני גבוה לעומת שיעורי תחלואה נמוך, גרידא. אנו חייבים לבחון את ההשפעה הפיזיולוגית של החיסונים לבריאותנו בטווח הארוך.
ישנם רבים המאמצים פרדיגמה שונה על החיסונים. אלה הם אותם חסרי המזל שחוו באופן ישיר את הנזק שעלול להיגרם כתוצאה מחיסונים, לפעמים נזק קטלני, וכן אלה שלמדו כי חיסונים לא בהכרח מגנים עלינו כפי שדווח לנו. בנוסף, ישנם כמה רופאים שגם הם אימצו עמדה שונה על החיסונים. אלו הם רופאים המטפלים בנזקי החיסונים בילדים ומבוגרים, ומשתמשים בטכניקות תקפות לעזור לקורבנות אלה להחלים.
לפקפק בחיסונים ולהגיע למסקנה שונה עליהם מבלי שחווית אירוע שלילי בחייך כקריאת יקיצה, נראה כקפיצה עצומה באמונתך. יחד עם זאת, ההחלטה להטיל ספק בבטיחות החיסונים כפשוטה, יעילות החיסונים ומדיניות החיסונים "מידה אחת מתאימה לכולם" בארצנו, צריכה להיות עתה קלה יותר.
דר' שרי טנפני